Coolblue-nieuws

Recordverkoop voor Coolblue tijdens kerstperiode

Online retailer verwacht minstens 76% groei

Samenvatting

Wilrijk, 22 december 2015 – In de aanloop van kerst breekt Coolblue, één van de grootste webwinkels in de Benelux, al zijn verkooprecords. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar boekt de onderneming met haar 7 winkels en 330 webshops tot 76% meer omzet. Uitschieters onder de geschenkartikelen zijn dit jaar Google’s Chromecast en de Sphero BB-8. Ook het gezelschapsspel Ticket to ride - Europe wordt een hit onder de kerstboom.

21 en 22 december zijn traditioneel de drukste dagen van het jaar voor Coolblue. Afgaand op de laatste dagen, zal het vandaag en morgen nog een pak drukker zijn dan de voorbije jaren.

“Net voor Kerst is het altijd gigantisch druk, dit jaar is dat extreem. Meer dan 100 extra werkkrachten worden in de Coolblue magazijnen ingezet om alles op tijd buiten te krijgen. Voor 23.59 uur besteld, is morgen immers gratis in huis. We doen er dan ook alles aan om deze belofte waar te maken,” aldus Jeroen Van Camp, manager bezorging van Coolblue.

Tijdens de kerstperiode van 2014 draaide de online retailer nog extra omzet van 40%. Dit jaar is dit bijna het dubbele.

De top 10 van de populairste cadeaus:

  1. Google Chromecast Zwart
  2. Sphero BB-8
  3. Urban Revolt Powerbank 2200 mAh Zwart/Groen
  4. Cadeaukaart 50 euro
  5. Fitbit Charge HR Black
  6. Pebble Smartwatch
  7. Apple Earphones
  8. TomTom Start 25 M
  9. Ticket to ride - Europe
  10. Sony PlayStation 4 + Extra controller
Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 10 fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi, Zaventem, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Groningen en Tilburg. De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie, Computers & Tablets, Beeld & Geluid tot Huishouden & Wonen. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van 1,35 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in België en Nederland.