Coolblue-nieuws

Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue, is Marketeer of the Year 2017 van Nederland

“We zijn best wel een beetje nerds, we willen alles meten”

Gisterenavond werden in Amsterdam de Dutch Marketing Awards 2017 uitgereikt. Dit zijn de belangrijkste marketing vakprijzen van Nederland. Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue, won de felbegeerde award voor Marketeer of the Year 2017. Hij nam het op tegen IKEA en G-Star. De vakjury over Zwart: "De wijze waarop de klantbehoefte niet alleen wordt waargemaakt, maar telkens weer wordt overtroffen, is ongekend. De visie en strategie van Coolblue zijn helder en consistent, de bedrijfsvoering is open en transparant. Pieter laat zien hoe je ondernemersschap, klantgericht denken en marketing met elkaar verbindt."

Pieter Zwart over de award: “Ik ben heel blij met deze prijs en neem deze graag in ontvangst voor alle Coolblue'ers die hieraan hebben meegewerkt. Want uiteindelijk zorgen zij voor het succes van Coolblue. Hoewel het vanavond gaat om Marketeer of the Year, gebruiken wij het woord marketing binnen Coolblue niet. We hebben het liever over zichtbaarheid, praatjes en mondhoekjes. Want die kunnen we meten en zo houden we het doelgericht.”

Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 10 fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi, Zaventem, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Groningen en Tilburg. De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie, Computers & Tablets, Beeld & Geluid tot Huishouden & Wonen. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van 1,35 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in België en Nederland.