Coolblue-nieuws

Omzet Coolblue overschrijdt ruim de grens van een half miljard

2016: 1.000 nieuwe Coolblue’ers en minstens 2 fysieke winkels

Samenvatting

Vorig jaar haalde webwinkel Coolblue een omzet van 555 miljoen euro. Dit is 54% meer in vergelijking met 2014, toen het bedrijf 360 miljoen omzet maakte in België en Nederland. Deze groei heeft Coolblue te danken aan de vele nieuwe klanten en de bestaande klanten die vaker terugkwamen. Wat vooral het verschil maakte: klanten bevolen Coolblue veel vaker aan bij vrienden, familie en kennissen.

Een nieuw magazijn, assortimentsuitbreiding en nieuwe jobs

De opening van het nieuwe magazijn in Tilburg – middenin het dekkingsgebied – in juni, zorgde ervoor dat Coolblue het assortiment sterk kon uitbreiden. Daarnaast kon het bedrijf uitpakken op het gebied van de verschillende leveringsmogelijkheden. Dit alles zorgde ervoor dat het personeelsbestand vorig jaar kon toenemen met 578 tot meer dan 1.500 Coolblue’ers.

Grootse plannen voor 2016

Ook in 2016 gaat Coolblue op hetzelfde elan verder en zit het boordevol plannen. Zo verwacht het bedrijf meer dan 1.000 nieuwe Coolblue’ers aan te werven. Alleen al in januari gingen 80 nieuwe werknemers aan de slag in Nederland en België. Daarnaast wil de online retailer ook minstens 2 extra fysieke winkelpunten openen. 

Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 10 fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi, Zaventem, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Groningen en Tilburg. De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie, Computers & Tablets, Beeld & Geluid tot Huishouden & Wonen. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van 1,35 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in België en Nederland.