Coolblue-nieuws

Coolblue start eigen bezorgservice per fiets in België: CoolblueFietst

Samenvatting

Vandaag levert Coolblue het eerste pakje met de fiets in België. Coolblue is het eerste grote e-commercebedrijf in Europa dat ervoor kiest om kleine pakjes zelf met de fiets te leveren. Coolblue fietst vanaf vandaag in Antwerpen en dit wordt trapje voor trapje uitgebreid naar andere grote Belgische steden.

Met deze nieuwe bezorgservice wil Coolblue haar klanten heel erg blij maken. Zo hoeft niemand een hele dag thuis te blijven wachten op een pakje. Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van 1 uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van levering.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: “Je pakje wordt met een glimlach geleverd vanuit de Coolblue-winkel, door échte Coolblue’ers. En we komen sowieso. We bellen 3 keer aan, bellen je op of roepen door je brievenbus. Je kan ons niet missen.”

Klanten kunnen ook hun oude toestellen en batterijen meegeven, waarna Coolblue zorgt voor de recyclage. "Dat is misschien nog wel het mooiste aan CoolblueFietst: je pakje is niet alleen mooi blauw. Het is ook gewoon, groen," aldus Cédric Sever, Manager CoolblueBezorgt.

Aftrap in regio Antwerpen
Vandaag vertrokken de eerste goedgevulde pakfietsen vanuit de Coolblue-winkel in Wilrijk. Wie in de buurt van Antwerpen bijvoorbeeld een laptop, smartphone of koptelefoon bestelt, heeft veel kans dat er de volgende dag een vrolijke Coolblue’er voor de deur staat. CoolblueFietst ging in april dit jaar van start in Nederland. Die eerste ervaring gebruikt Coolblue nu voor een vlotte aftrap in België. CoolblueFietst wordt nu trapje voor trapje uitgebreid naar andere grote Belgische steden.

Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 10 fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi, Zaventem, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Groningen en Tilburg. De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie, Computers & Tablets, Beeld & Geluid tot Huishouden & Wonen. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van 1,35 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in België en Nederland.