Coolblue-nieuws

Coolblue start bouw megazonnedak

Het e-commercebedrijf maakt hiermee haar magazijn energiepositief.

Samenvatting

Vandaag kondigt Coolblue aan het grootste zonnedak van Nederland te gaan bouwen op haar megamagazijn in Tilburg. Dit zonnedak levert niet alleen genoeg energie voor het magazijn, maar ook voor de winkels, het hoofdkantoor en zelfs de fietsen van CoolblueFietst.

Het bouwen van een zonnedak is een knettergoed idee, volgens Beginbaas Pieter Zwart. “Hiermee is ons megamagazijn niet energieneutraal, maar zelfs energiepositief.” Coolblue gaat het 20 voetbalvelden (88.000m2) grote dak van haar magazijn volledig bedekken met zonnepanelen. Het e-commercebedrijf begint vandaag met de bouw van het zonnedak en verwacht dit jaar nog haar magazijn volledig op eigen opgewekte positieve energie te laten draaien. Dankzij deze investering wekt Coolblue genoeg stroom op om naast dit magazijn ook alle fietsen van CoolblueFietst en al haar winkels van positieve energie te voorzien.

Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 10 fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi, Zaventem, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Groningen en Tilburg. De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie, Computers & Tablets, Beeld & Geluid tot Huishouden & Wonen. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van 1,35 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in België en Nederland.