Coolblue-nieuws

Coolblue draait recordomzet van 311 miljoen euro

Groei door continue investeringen in klantproposities

Samenvatting

Vandaag publiceert Coolblue België de jaarcijfers voor 2017. Vorig jaar haalde het e-commercebedrijf een recordomzet van 311 miljoen euro in België: een stijging van 27% ten opzichte van 2016. De winst groeide mee met 32% en ook de klanttevredenheid steeg tot een ongekend hoge NPS van 70. Deze sterke resultaten zijn een direct gevolg van Coolblue’s strategie: continu investeren in haar klantproposities.

Nieuwe markt: Franstalig België
Het afgelopen jaar betrad Coolblue de Franstalig Belgische markt. Meertaligheid stond hierbij centraal: Coolblue biedt klanten nu naast een Nederlandstalige, ook een Franstalige website en klantenservice.

Introductie eigen bezorgdienst in België
In 2017 is Coolblue met haar eigen bezorgdienst in België gestart. Inmiddels telt CoolblueBezorgt al ruim 40 bestelwagens, 75 bezorgers en 2 depots in Antwerpen en Gent.

Groei hoofdkantoor
Coolblue investeerde vorig jaar ook stevig in haar medewerkers. Zo werden er 185 nieuwe Coolblue’ers aangenomen en verhuisde het hoofdkantoor naar een splinternieuw, groter pand in Berchem.

Harde groei zet door in 2018
Ook dit jaar zet Coolblue sterk in op het nog verder verbeteren van haar klantproposities, om zo opnieuw hard te groeien. Coolblue’s bezorgservice per fiets (CoolblueFietst), komt in het derde kwartaal naar België. Daarnaast gaat de online retailer haar eigen witgoedbezorgservice CoolblueBezorgt uitrollen in Franstalig België. Coolblue gaat hiervoor lokaal depots openen.

Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 10 fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi, Zaventem, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Groningen en Tilburg. De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie, Computers & Tablets, Beeld & Geluid tot Huishouden & Wonen. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van 1,35 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in België en Nederland.