Coolblue-nieuws

Coolblue behaalt recordomzet van 1,5 miljard euro

Retailer zet in op uitbreiding van eigen infrastructuur in Brussel en Wallonië

Samenvatting

Vandaag maakt Coolblue zijn jaarcijfers voor 2019 bekend. Dankzij investeringen in zijn eigen infrastructuur, onder andere in nieuwe winkels, de uitbreiding van CoolblueFietst en de installatie van wasmachines en televisies, behaalde de retailer een recordomzet van bijna 1,5 miljard euro. Dat is 130 miljoen euro meer dan in 2018. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) nam over dezelfde periode toe tot de recordhoogte van 34,5 miljoen euro (+28%). Maar bovenal: dit alles bereikte Coolblue door opnieuw heel veel klanten blij te maken (NPS = 68).

Lees hier het hele verslag.

In het jaar waarop Coolblue zijn 20ste verjaardag vierde, piekte de retailer op vele vlakken. Zo opende de eerste Coolblue XXL in België de deuren. In deze winkel in Gent kunnen klanten meer dan 1.000 producten zelf uitproberen. Daarnaast werd de eigen bezorgservice CoolblueFietst uitgerold naar Gent en Brussel. Vandaag wordt al 80% van de pakjes in 12 grote steden in België en Nederland per fiets bezorgd.

Uitbreiding in Brussel en Wallonië

Dit jaar zet Coolblue nóg meer in op Brussel en Wallonië. Via zijn website, app en fysieke winkels biedt Coolblue consumentenelektronica aan in het Frans, Nederlands en Engels. De retailer is groot geworden door zich te richten op een hoge klanttevredenheid met persoonlijk advies, snelle levering, installatie en reparatie.

Camille Depuydt, Manager van Coolblue België, licht toe: “Dit jaar breiden we onze infrastructuur in Brussel en Wallonië flink uit. Zo rollen we onze eigen bezorgservice CoolblueFietst verder uit naar de grote Waalse steden en breiden we onze eigen bezorg- en installatieservice in witgoed en televisies uit naar heel België. Daarnaast willen we minstens 3 winkels openen in Brussel en Wallonië. Zo gaan we nog meer klanten blij maken.”

In het voorjaar opent Coolblue zijn grootste winkel op de Louizalaan (43), vlakbij het Stefaniaplein. Het wordt de 13de Coolblue-winkel en de 4de in België. Alleen al door de opening van deze flagshipstore komen er 50 jobs bij. Voor de bezorgservices CoolblueBezorgt en CoolblueFietst is de retailer nog eens op zoek naar minstens 100 extra Coolblue’ers. Wie ervan houdt om klanten blij te maken, kan solliciteren via Travaillerchezcoolblue.be of Werkenbijcoolblue.be.

2019 in het kort

De omzet stijgt met 130 miljoen tot 1,5 miljard euro

Het bedrijfsresultaat neemt toe tot 34,5 miljoen euro

De NPS - Net Promotor Score of de belangrijkste graadmeter voor klanttevredenheid: 68

 

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van België en Nederland (Net Promoter Score van 68). De retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Beeld & Geluid, Telefonie, Computer & Tablets, tot Huishouden & Wonen. Coolblue heeft een eigen bezorg- en installatieservice én 12 fysieke winkels in België en Nederland. In 2019 behaalde Coolblue een omzet van 1,5 miljard euro.

Afbeeldingen Beeldig.